top of page
  • Writer's pictureAnita

Finding Norwegian books

Updated: Oct 16, 2022


Reading is a great way to expand you vocabulary, but it can be difficult to find suitable books in foreign languages.


If you live abroad and want to get hold of physical books you can order Norwegian books from Bokkilden, they charge 150-200 NOK to ship books abroad. Finding Norwegian e-books however, is a bit easier, and you can easily transfer the books to your Kindle, tablet etc. Reading foreign languages on an e-reader is especially effective because you can look up words instantly while reading, and you don't have to interrupt the flow to look up words separately.

You can buy Norwegian e-books on E-bok.no and Adlibris.


If you live in Norway you can check out Boksok , to find books with simple stories/language, and then you can check if the library near you has it.

For cheap used books, you can find second hand stores all over Norway, for example Fretex.

Search for 'bruktbutikk' or 'gjenbruk' in your area.

You can also find books at flea markets 'Loppemarked'.


Bor du i Norge? Da kan du kjøpe billige bøker på Fretex og andre bruktbutikker. Søk på 'bruktbutikk' eller 'gjenbruk' i byen din.

Du finner også billige, brukte bøker på Loppemarked.Guri og talentkonkurransen (e-book on Amazon) Graded reader, level A2. A story in simple Norwegian, with vocabulary-lists.

Jeg har skrevet boka om Guri fra Skrullerud som melder seg på en talentkonkurranse. Denne passer for nivå A2 og oppover. Hvert kapittel har vokabular med nye ord og uttrykk! Will be available in other formats soon, but for now you can find the Kindle version on Amazon!

Tips til bøker på norsk som kan passe fra A2/B1-nivå.


Mange av bøkene på lista er bøker for barn og ungdom. Historiene og språket er ofte litt enklere enn i voksenbøker, og kan derfor passe for deg som lærer norsk og er klar for å lese litt andre ting enn lærebøker!

Lettlest - kan være litt lettere å lese. Bøkene har kanskje korte setninger, enklere vokabular eller enkle historier. Kan passe fra nivå A2!

En illustrert bok-serie om de tre jentene Anna , Siri og Karoline. På Dronning Dagmars vei finnes et gammelt mystisk hus som kalles Slottet. Hver gang jentene besøker Slottet, havner de i en ny og spennende verden.


Anonym - Vera Voss 1.bok gratis

Julie har fått nok av å bli mobbet og bestemmer seg for at også hun har rett til å leve ut drømmene sine. De4 er en serie om fire jenter som skaper seg et dobbeltliv på nettet. Julie, Bea, Stine og Lilly kan, skjult bak bloggprofilene sine, ta tak i problemer ingen andre gjør noe med. Hver bok fortelles av én av de fire jentene.


Bak dødsfjellet - Hilde Hagerup (lettlest) Hva gjør du når du finner ut at hele familien din er spøkelser? Denne boka er lett å lese, mange korte setninger, og har en spennende historie. Anbefales!


Pass deg for dukken - Mike Ford (lettlest) Fra serien 'skrekk og gru'. Mara har funnet den perfekte dukken til dukkehuset sitt, men så begynner skumle ting å skje...Hva er de rare lydene om natta?


Detektiv Clara, Mareritt i Venezia - Ingeborg Dybvig (lettlest) Clara blir med pappa på foto-oppdrag til Venezia. I Venezia blir "lykkekameraet" som pappa en gang fikk av mamma, stjålet. Clara tar opp jakten på tyven.

Og (en argentinsk au pairs ordbok) - Veronica Salinas (lettlest) Jeg-personen i denne romanen går gjennom en identitetskrise. Hun er ny i Norge og savner hjemlandet sitt. Boka har korte setninger.


Jenta som lette etter stillhet - Klaus Hagerup (lettlest) Magdalena Mørk hater bråk. Men livet hennes er stappfullt av det. Bråk. Overalt. Faren hennes elsker å sage og hamre. Moren hennes sitter hjemme hele dagen og ser på TV. En dag får hun nok og roper 'stille' og da skjer det noe rart....


De afghanske sønnene - Elin Persson (lettlest) Rebecka er ny i jobben på asylinstitusjonen for enslige mindreårige flyktninger. Hun vet ingenting om integrering, men det gjør ikke noe. Det eneste som kreves, er at man er god til å følge instruksjonene. Elin Persson er fra Sveige, og dette er hennes debutroman, den fikk Nordisk Råds Litteraturpris i 2022.


En enkel historie om veldig kompliserte ting. Erlend Loe er en av Norges mest populære forfattere. Han skriver humoristisk og filosofisk om livet. Bøkene hans har ofte korte setninger, og enkelt språk.


Stille stille stille - Synnes Sun Løes (lettlest) Tove fyller 18 år, men skal ikke ha noen fest. Det er ingen å invitere. Den eneste vennen hun har, er faren. Og han begynner sakte å forsvinne. Tove har alltid bodd sammen med faren sin. Hun kan ikke tenke seg et annet liv. Så blir faren alvorlig syk, og Tove tvinges til å tenke nytt rundt sin egen tilværelse.


Glassbarna - Kristina Ohlsson Grøsser. Billie og moren flytter inn i et hus. Billie vil ikke flytte, og hun liker ikke det nye huset. Det er noe skummelt som foregår.


Nattskift i Nekropolis - Bjørn Ingvaldsen Max er alene fordi moren hans jobber om nettene. Hun forsker på døden.


En morsom serie om Markus Simonsen som er 13 år gammel og redd for nesten alt.


En ny jente i klassen! Malin er spent. Kanskje er det en ny bestevenninne? Det viser seg at hun skjuler en hemmelighet, en hemmelighet som blir brutalt avslørt i gymgarderoben. Leona er født i feil kropp! Da får Malin får en ny utfordring: Er hun modig nok til å forsvare den som er utstøtt av alle de andre?


Sangen om en brukket nese - Arne Svingen Bart er 13 år og bor i en nedslitt leilighet med moren. Naboene består av rusmisbrukere. Moren drikker mye. Bart går på boksing, og synger opera i hemmelighet. Både morsom og trist.


Marg og Bein, Dødelig Blitz - Arne Svingen Tre venner tar bilder i et gammelt hus, og skumle ting begynner å skje.


Andre verdenskrig i Norge - Cecilie Winger Faktabok fra serien 'Leseløve', en serie med bøker for barn som lærer å lese.'Gåsehud' - De dødes hus - R.L Stine Kjenner du til de populære Goosebumps-bøkene fra 90-tallet? Dette var en av mine favoritt-serier da jeg var barn! De har blitt oversatt til mange språk, og her kan du finne noen av dem på norsk.


Sofies verden - Jostein Gaarder Hvem er jeg? Hvor kommer verden fra? Boka handler om 14 år gamle Sofie utforsker filosofi og livets mysterier. Denne boka ble en internasjonal bestselger i 1995.

Fumbler - Nina Borge En spennende historie om gaming, gruppepress og vennskap som blir satt på prøve. Emil og Sondre blir invitert på FIFA-turnering hjemme hos Magnus og gjengen hans. I motsetning til Emil, er Sondre supergira på muligheten til å rykke opp i popularitetshierarkiet. Men hos Magnus handler det ikke bare om å være god i FIFA. Det handler også om penger.


Litt vanskeligere:


Baksiden - Endre Lund Eriksen Katrine har møtt Julian på nettet, de har aldri sett hverandre. Nå skriver hun til Julian i all hemmelighet. Hun har nemlig fått en kryptert melding fra pappa, som forsvant for flere måneder siden på en reise rundt månen.


Dødens spill - Anne Elvestad En blanding av paranormal grøsser, fantasy og krim. Etter farens plutselige død finner Rebekka et åndebrett som setter henne i kontakt med mørke krefter. Det hun trodde var en ulykke, viser seg å være et drap og merkelige ting begynner å skje rundt henne.


Barna som forsvant - Lars Joachim Grimstad Dette er ikke historien om Teddy Fahr, taxisjåføren som bestemmer seg for å bli Norges nye statsminister fordi han synes det er for lite potetgull og for mye luft i potetgullposen. Det er historien om sønnen hans, Finn. Og om barna som forsvinner.


Bøker om Norge:


En frosk i fjorden (kunsten å bli norsk) - Lourelou Desjaradin Humoristisk, satirisk om Norge og nordmenn.

Den finske skribenten Sanna har provosert nordmenn i mange år med sine humoristiske tekster hvor hun kritiserer og analyserer det norske samfunnet.

You can also find well known books such as the books of Roald Dahl and series like


Legg gjerne igjen en kommentar om du har noen andre forslag!

399 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page