Norske TV-serier (i Norge)

Updated: Jul 12

Bor du i Norge eller bruker VPN, kan du se alle programmene på NRK. Men det er kanskje litt vanskelig å velge? Her er noen forslag til populære serier.


Flere serier: sjekk ut denne listen med TV-serier tilgjengelig i hele verden.


Barn/unge

ZombieLars

Drama, familie/barn

Lars er elleve år gammel og er halvt zombie. Han flytter til Bekkebakken, et sted hvor fremmede som han ikke er velkommen. Både barn og voksne liker denne serien.


Albert Åberg Tegnefilm. Albert Åberg er en ganske vanlig gutt som bor sammen med pappaen sin. De fleste dager er også ganske vanlige, men med litt fantasi kan alle dager bli veldig spennende. Helt hekta

Tegnefilm. Sommervikarene på surfeparadishotellet er helt hekta på surfing, men hotelldrift viser seg også å være hardt arbeid. Dennis og Glefsern Animasjon. Dennis og hunden hans mener begge at det er barn som skal bestemme, og det kan det ofte bli mye kaos av.


Svampebob Tegnefilm. Nede på havets bunn finner du Svampebob og vennene hans.


Mummidalen

Animasjon. Mummitrollet tar oss med på eventyr i den magiske Mummidalen.

Klassen

Dramaserie om livet på skolen for tenåringer. Lik meg Drama. Arin står i spagaten mellom to kulturer. Hennes naturlige løsrivelse som tenåring kommer stadig i konflikt med forventningene hun har hjemme.


Drama, spenning, komedie

Unge lovende

Drama.

Elise, Alex og Nenne er tre ambisiøse jenter i 20-årene som prøver å følge drømmene sine. Denne serien blir ofte sammenlignet med Skam, men med litt mer voksne hovedpersoner i en litt annen fase av livet!


Lykkeland

Drama

Stavanger 1969. Norges første oljefunn snur opp ned på Stavanger. Serie om det norske olje-eventyret.


Norsk-ish

Drama

Helin, Amrit og Fariba har vokst opp i Norge med to kulturer, og å finne den perfekte balansen er ikke lett..! Lovleg

Drama, ungdom

Vi følger Gunnhild som flytter hjemmefra for å starte på Videregående skole i Sogn og flytter. Nye venner, nye opplevelser og litt drama naturligvis. Tekstet på nynorsk (men ikke la dette stoppe deg!) Monster Krim, spenning. En ung jente forsvinner og kjæresten hennes blir funnet død. En seriemorder herjer i nord, og saken ser ut til å angå etterforskeren Hedda personlig.


Familien Lykke

Komedie. Små og store konflikter hos familien Lykke.


Skam

Drama, ungdom

Denne kjempepopulære serien om vennegjengen på videregående trenger vel ingen introduksjon, men hvis du ennå ikke har fått den meg deg, så kanskje det er på tide å ta en titt?


Exit

Drama

De har penger, karriere og familie. De har alt. Men de kjeder seg. Mørk og sjokkerende serie fra Oslos finansverden.


Heimebane

Drama

Spennende og intenst drama om å spille på lag, både på fotballbana, og i livet.

Helena flytter fra Oslo til Sunnmøre for å bli trener for et herrefotballag.


Nobel

Drama, spenning

Etter et oppdrag i Afghanistan der mye har gått galt, oppdager Erling at krigen langt fra er over - selv om han er tilbake på norsk jord Rådebank Vennskap, kjærlighet og bil. Rå og ekte dramaserie om rånere fra Bø


Kampen om tungtvannet

Krigsdrama, spenning

Drama om 2. verdenskrig. I bitende vinterkulde og med dårlig utrustning risikerer elleve soldater livet i den kanskje viktigste aksjonen på norsk jord noensinne. Magnus Komedie, krim. Politiets dårligste etterforsker må løse en drapsgåte fra en annen verden. En HELT annen verden.

Vikingane

Komedie. Populær komiserie om vikingene. Twin Spenningserie. Når surfebomsen Erik oppsøker sin identiske tvillingbror for første gang på 15 år, får det fatale konsekvenser. Norsk spenningsdrama. Engelsk tekst!


Skitten snø Thrillerserie. Han gjør livet hennes til et mareritt. Sammen med venninnene legger hun en hevnplan.

Musikk Maskorama Musikk, konkurranse. Klarer du å gjette hvem som er bak masken? Åtte maskerte kjendiser opptrer live på lørdagskvelden med to mål: Imponere deg og skjule sin identitet. De neste Nye musikktalenter tolker hits fra store norske artister.

Ung, norsk og verdenskjent Dokumentar om kjente norske musikkartister i utlandet. Bli med artistene Dagny, Sigrid, Julie Bergan og Fanny Andersen, og se hvordan de lever.

Konkurranse

Hvem bor her?

Underholdning, konkurranse

Fem fremmede viser hjemmene sine til hverandre - så skal de gjette hvem som bor hvor.


Symesterskapet Ti deltakere kjemper om å bli Norges beste amatørsyer


Dokumentar, livsstil, natur

På tur med Lars Monsen Dokumentarserie. Bli med Lars Monsen på tur i norsk villmark. Ut i naturen Dyreliv, naturvern, seervideoer og møter med mennesker som lever nært knyttet til naturen. Vi gir deg gode opplevelser.

Trillingliv Dokumentarserie om familier med trillinger. Norsk og dansk. Superhundene Dokumentarserie. Åtte forlatte hunder får en ny sjanse når mennesker med fysiske og psykiske utfordringer trenger en ny venn og hjelper.

Kokkeliv

Matlaging. Norsk dokumentarserie om prisbelønte kokker.

Ikke spør om det

Ekte mennesker

Er livet ødelagt når man havner i rullestol? Hvordan er det å ha schizofreni? 6 personer i hver episode svarer på ting vi ikke tør å spørre om.


Chattes Et ungt, ærlig og uhøytidelig talkshow hvor unge gjester diskuterer tabubelagte temaer. Sinnsykt Norsk dokumentarserie fra 2019. Cecilie Kåss Furuseth møter unge mennesker som lever med alvorlige psykiske lidelser. Fylla Populærvitenskap. Hva skjer når vi drikker? Myter og fakta om alkohol.


Eit feitt liv

Livsnytaren Ronny elskar burger og øl, men drøymer og om eit langt og godt liv. (nynorsk tekst)

22. juli Dokuserie. De tar imot de skadde. De trøster de etterlatte. De prøver å forstå. Dette er historien om de som var på jobb da terroren rammet Norge.


Gamerne

Dokuserie, gaming. Norges største esport-utøvere opplever tap og seire, får vennskap og forhold satt på prøve og tar sine livs viktigste karrierevalg.


Sport

Mesternes mester Reality, konkurranse. Toppidrettsøvere konkurrerer i ekstreme konkurranser. Team Ingebrigtsen Bak løpebrødrene Henrik, Filip og Jakob Ingebrigtsen står en storfamilie helt utenom det vanlige. Norsk dokumentarserie. Helt Ramme sporter Nicolay Ramm tar med seg fire av Norges modigste kjendiser ut i verden. Her skal de forsøke å bli virkelig gode i noen av verdens rareste idretter.


143 views0 comments